Udruga košarkaških sudaca međimurske županije osnovana je 1996. godine, a  član je Košarkaškog saveza međimurske županije od 2002 godine. Udruga funkcionira pod vodstvom predsjednika Danijela Perčića i tajnika Nikole Krajačića u prostorijama Košarkaškog saveza MŽ, gdje se održavaju sastanaci i stručni seminaru sudaca. Udruga je prva u Međimurskoj županiji otvorila Internet stranice posvećene košarci u županiji, a trenutno imamo svoj link na službenim stranicama Košarkaškog saveza MŽ (www.ksmz.hr).

Predstavnici udruga aktivno sudjeluje u radu Sabora UHKS i Skupštine KSMŽ-e gdje daju konkretne prijedloge za što bolji razvoj košarkaškog sporta. Zahvaljujući izvrsnoj suradnji s KSMŽ, klubovima i sponzorima udruga nema problema s terminima i infrastrukturom za ispunjavanje svojih planova u smislu napretka u sudačkom pozivu.

Udruga uz pomoć sponzora redovito svake godine prije početka sezone nabavlja potrebnu opremu za suce i opunomoćenike(torbe, majice, jakne, košulje, čarape, zviždaljke, ručnike) tako da svi suci i opunomoćenici mogu nesmetano obavljati svoje dužnosti. Povodom završetka godine udruga organizira druženje svojih članova i njihovih boljih polovica s dodjelom priznanja i prigodnih poklona.

Udruga funkcionira u skladu s Zakonom o udrugama i Zakonom o športu te je prijavljena u registar udruga u Županiji, te prihvaća sve akte Košarkaškog saveza MŽ. Udruga jednom godišnje održava izvještajnu skupštinu, a svake četvrte Izbornu skupštinu. Udruga se sastoji od:

Upravnog odbora:

Danijel Perčić, predsjednik

Nikola Krajačić, tajnik

Krunoslav Perčić, član

Nadzornog odbora:

        Tomislav rodek, predsjednik

        Dejan Marđetko, član

        Danijel Radek, član

Stegovni sud:

        Damir Špiranec, predsjednik

        Žarko Kovačević, član

        Dejana Balog, član

        Željko Levačić, zamjenski član

Rizničar: Milan Đurić